Açıklama

Tüm Resimler Alıntıdır.. Ancak Tatlar Değil :)

Translate

2 Eylül 2015 Çarşamba

Karşınızda Tiramisu... Hem de özel bir tarif ile...

Malzemeler
*5 adet yumurtanın sarısı
*60 ml su
*240 gr toz şeker
*160 ml krema (whipped cream için bakınız.)
*500 gr Mascarpone (veya Labne)
*5 gr vanilya
*150 ml nescafe
*1 paket kedidili
*Kakao (Servis öncesi için)

Yapılışı
İlk olarak, kedidili bisküvilerini bir kaç parçaya ayırıp üzerine yaptığımız sıcak nescafeyi döküyoruz.
Ardından, bir kapta yumurtalarımı çırpıyoruz. İçine vanilyamızı ekliyoruz. Sos tenceremizde, şekeri ve suyu birlikte kaynatmaya başlıyoruz. Suyun derecesi 112 derece olduğunda ocağın altını kapatıyoruz. Ve bu suyu yumurta karışımımıza döküyoruz. Burada önemli olan nokta bunu dökerken azar azar ve yavaşça dökmek.Tüm su döküldükten sonra karışımı biraz karıştırıp, içine mascarpone (ya da labne) peynirimizi ekliyoruz. Tabi ki bunu da azar azar ve aralarda karıştırarak yapıyoruz.En son olarak da whipped cream dediğimiz kremamızı ekleyip karışımı homojen bir şekle gelene kadar spatula ile karıştırıyoruz.


Sunumları için farklı görselleri var. Sizin için hangisi hoş olursa o şekilde yapabilirsiniz. Benim favorim minik kaplarda aralarda kedidili olanlardır. Çünkü hemen her lokmadan bisküvi tadını almak daha çok hoşuma gidiyor.




Dilerseniz, marketlerde satılan kakaolu pasta tabanlarını yine nescafe ile ıslatarak aynı tarifi kullanabilirsiniz. Kedidili sevmeyenler için güzel bir alternatif. Türkiye'de daha yaygın olan tariflerde bu kekler kullanılıyor. Ancak orijinal tarif kedidili ile yapılıyor, unutmayın!
En üstüne de kakao dökmeyi unutmayın tabi :)

Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder