Açıklama

Tüm Resimler Alıntıdır.. Ancak Tatlar Değil :)

Translate

29 Ağustos 2015 Cumartesi

Mereng Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Öncelikle merengin başlı başına beze olarak yenilip lezzetli bir kurabiyeye dönüştüğünü biliyoruz. Ancak, mereng ayrıca da bir çok pasta için de kullandığımız çok önemli bir adım. Bu sebeple güzel bir mereng yapmanın püf noktalarına göz atalım.




1-Yumurta beyazlarını ayırırken en ufak bir damla yumurta sarısı karışmamalıdır. Yumurtalar dolaptan çıktığında ayrılmalı böylece sarısıyla beyazını ayırmak daha kolay oluyor. Ancak çırpmaya başlamadan önce en az yarım saat oda sıcaklığında bekletilmelidir.
2-Karışımı yapacağınız kabın kesinlikle plastik olmaması gerekli. Cam ya da metal tercih etmelisiniz. (Benim önceliğim cam ancak belirli bir sebebi var mı diye sorarsanız yok :) )
3-Bu kabın aynı zamanda çok temiz olması gerekli. Yani içinde 1 damla dahi yağ ya da su olmaması lazım.
4-Eğer pudra şekeri yerine beyaz toz şeker kullanacaksanız bunu mutfak robotunuzdan 1-2 dk lütfen geçirin.
5-Krem tartar merenginizin sabitlenmesine yardımcı olacaktır fakat kullanmak zorunda olmadığınızı da hatırlatmak isterim. Kıvamı tutturabiliyorsanız ne mutlu size. ancak krem tartar yerine kullanabileceğiniz bir şey daha var ki o da bir kaç damla limon suyu :)
6-El mikseri ya da sabit mikser farketmez. Sabit mikser merenginizin daha çabuk sabitlenmesini sağlar. El çırpıcısı ile uğraşmanızı tavsiye etmem çünkü 5 dk'lık işiniz çok daha uzun sürer :)
7-İlk 3 dk mikserin düşük ve orta hızında, geri kalan 3 dk ise mikserinizin orta ve yüksek hızında sırasıyla çırpmanız gerekir.
8-Eğer gıda boyası ekleyecekseniz, çok değil sadece bir kaç damla ekleyin. Aksi takdirde tadını değiştirir.
9-Merenglerinizi pişirirken fırın fanınızı çalıştırmanızı tavsiye ederim. Bu onları daha çıtır yapacaktır. eğer fırınınızın fanı yoksa piştikten 1 saat kadar fırından çıkartmamanızı tavsiye ederim.
10-Pişmeleri 110 derecede yaklaşık 1 saat sürer. İlk 45 dk fırın kapağınızı kesinlikle açmayın aksi takdirde çatlayabilirler. Tam olarak pişip pişmediğini de kağıttan kolayca elinize geliyorsa pişmiştir ancak hala ben tepsi de kalmak istiyorum diye yapışıp ısrar ediyorlarsa bırakınız kalsınlar :)

Bildiğim tüm püf noktalarını aktardım. Umarım yardımı olur..

Püf noktaları öğrenmiş olmanızı keyifli bir müzikle kutlayabilirsiniz :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder