Açıklama

Tüm Resimler Alıntıdır.. Ancak Tatlar Değil :)

Translate

29 Ağustos 2015 Cumartesi

Mereng (Meringue) Nasıl Yapılır?

Sadece yumurta akı ve şeker ile elde edebileceğiniz ve hem tadı hem de görüntüsü ile misafirlerinizi hayran bırakacağınız bu lezzetli bezelerden kim yapmak istemez ki?
Yapımı basit ve de kısa sürelidir. Tatlı yapımına yeni adım atanlar için başlangıç için önemli bir basamak olduğunu düşünüyorum. Mereng nasıl yapılırmış bir göz atalım. Püf noktaları için tıklayın.
Pastel Bezeler

Malzemeler
100 gr Yumurta Akı (Yaklaşık 3 büyük yumurta akına denk gelir) *Artan yumurta sarıları ile limon kreması tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
150 gr Pudra Şekeri

Opsiyonel Malzemeler
1 Tutam Krem Tartar 
1 Tutam Tuz
1 Çay Kaşığı Vanilya 
Sıvı Gıda Boyası

Yapılışı
Fırınınızı 110 °C'ye ayarlayın. Fırın ısınırken siz de yaklaşık olarak 5-6 dk kadar sürecek olan mereng'inizi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Yumurta aklarını 2 dk kadar mikser ile çırpıyorsunuz. Ardından eğer ekleyeceksiniz vanilyanızı ekleyip 1 dk kadar daha devam ediyorsunuz. 1 tutam krem tartar ve ve tuzu da ekleyebilirsiniz. Krem tartar kullanıyorsanız şayet , tartarı ekledikten çok kısa sonra merenginizin kıvamındaki değişikliği hemen hissedeceksiniz. 2 kademeli olarak pudra şekerinizi ekleyip 2 dk kadar daha çırpıyorsunuz. Karışım sabit ve parlak bir hal aldığında işlem tamamlanmış demektir. Gıda boyası ekleyecek olursanız karışımı 2-3 parçaya ayırıp farklı pastel tonlarda bir kaç damla ekleyebilirsiniz. (Pastel olarak yazdım fakat bu tamamen kendi tercihimdir. En çok bu tonların yakıştığını düşünüyorum) Sonrasında düz fırın tepsinize -eğer mümkün ise parşömen- değil ise pişirme kağıtlarından serip, sabitleyin. Sabitlemeyi merneginizden birer parça alarak tepsi ile kağıdınızın arasına 4 bir köşeye sürüp yapıştırabilirsiniz. Böylece, sıkma torbanıza doldurduğunuz merenginizi sıkarken herhangi bir sorun yaşamamış olursunuz. Benim favorim makaronu anımsatan yani yıldız gibi geometrik şekillerde değil de daha sade olanlar. Bunun için yuvarlak uçlu kullanmanız gerekiyor. Dilerseniz bunların arasına da ganaj yapıp  -Ganaj tarifi için tıklayın- iki bezeyi birleştirebilirsiniz. Elbette tat olarak değil ama görüntü olarak da makaronu anımsatır :)  
Sabit ve Parlak Hali


Raffaellolu mereng tarifi için tıklayın :)


Merenginizi yaparken de müzikle keyfinize keyif katabilirsiniz :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder