Açıklama

Tüm Resimler Alıntıdır.. Ancak Tatlar Değil :)

Translate

30 Ağustos 2015 Pazar

Krema Çeşitleri Aklınızı Mı Karıştırdı? O Zaman Buyrun...

Dilerseniz kıpkırmızı çileklerin üzerine döküp yiyin, dilerseniz doğum gününüz için koca bir pastanın üzerini kaplayın ya da kahvenize dökün. Bunların hiç biri kremanın olmadığı bir dünyanın ne kadar eksik olacağı gerçeğini değiştiremez! 
Kremanın içinde bulunan yağ miktarı onun nasıl bir krema olacağına karar verir. Bu yazıyı paylaşmamın sebebi nasıl bir kremaya ihtiyacınız olduğunu bilirseniz sonuçları da o derece sizi mutlu edecektir.

1-Whipping Cream : Bunun için kremşanti kullanabilirsiniz. Ve ya marketten aldığınız kremayı 200 ml için 200 gr pudra şekeri ile çırparsanız da aynı sonucu elde edeceksiniz. 
Kullanım yeri: Kek, sufle, dekorasyon, meyve ve dondurma için ideal. Kahve ve ya sıcak çikolata için de kullanılabilir.Hazırladıktan sonra 3 gün içinde tüketmenizi öneririm. Derin dondurucu da iki aya kadar bekleyebilir. 


Whipped  Cream
2-Sour Cream: 200 ml kremaya , 200 gr süzme yoğurt ekleyerek elde edebilirsiniz. Yoğurdun suyunun iyice süzülmiş olmasına dikkat edin aksi takdirde kremanız sulanabilir. 
Kullanım Yeri: Ekşi ve mayhoşumsu tadı ile daha çok çorbalarda, et, güveç ve sebzeli tariflerde kullanılabilir. Ancak  keklerde de kullanılır. Dondurulamaz. Hazırlandıktan sonra 3 gün içinde tüketmenizi tavsiye ederim.

Sour Cream


3-Heavy ya da Double Cream: Bunun yerine mascarpon ya da labne kullanılabilir. Mascarpon labneye göre daha pahalı bir peynir olduğundan dolayı labneyi rahatlıkla da tercih edebilirsiniz.
Kullanım Yeri: Kek ve Tatlılar özellikle cheescake :)



Heavy - Double Cream



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder