Kremanın içinde bulunan yağ miktarı onun nasıl bir krema olacağına karar verir. Bu yazıyı paylaşmamın sebebi nasıl bir kremaya ihtiyacınız olduğunu bilirseniz sonuçları da o derece sizi mutlu edecektir.
1-Whipping Cream : Bunun için kremşanti kullanabilirsiniz. Ve ya marketten aldığınız kremayı 200 ml için 200 gr pudra şekeri ile çırparsanız da aynı sonucu elde edeceksiniz.
Kullanım yeri: Kek, sufle, dekorasyon, meyve ve dondurma için ideal. Kahve ve ya sıcak çikolata için de kullanılabilir.Hazırladıktan sonra 3 gün içinde tüketmenizi öneririm. Derin dondurucu da iki aya kadar bekleyebilir.
Whipped Cream |
Kullanım Yeri: Ekşi ve mayhoşumsu tadı ile daha çok çorbalarda, et, güveç ve sebzeli tariflerde kullanılabilir. Ancak keklerde de kullanılır. Dondurulamaz. Hazırlandıktan sonra 3 gün içinde tüketmenizi tavsiye ederim.
Sour Cream |
3-Heavy ya da Double Cream: Bunun yerine mascarpon ya da labne kullanılabilir. Mascarpon labneye göre daha pahalı bir peynir olduğundan dolayı labneyi rahatlıkla da tercih edebilirsiniz.
Kullanım Yeri: Kek ve Tatlılar özellikle cheescake :)
Heavy - Double Cream |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder