Açıklama

Tüm Resimler Alıntıdır.. Ancak Tatlar Değil :)

Translate

29 Ağustos 2015 Cumartesi

Beze İçin Ganaj Nasıl Yapılır?

Malzemeler
50 gr Krema
50 gr Kuvertur Çikolata (Eğer yoksa marketlerdeki %70 kakao içeren çikolatalrdan da alabilirsiniz) 
Yapılışı
Kremayı kısık ateşte ısıtıyoruz. Krema kaynama noktasına gelmeden ocaktan alıyoruz ve içine küçük parçalara ayırdığımız çikolataları ekleyip, çikolata parçaları tamamen eriyene kadar karıştıyoruz. (Karışım sıcakken bu haline 'glaze' denir. Glaze aynı zamanda pastalarınızın üzerine çikolata sosu olarak kullanabileceğiniz bir sostur. )Karışım tamamen soğudunda (buzdolabından ziyade oda sıcaklığında soğutulması tercih edilmelidir ama zaman yoksa buzdolabında da soğutabilirsiniz) biraz daha sertleşecek ve iki beze arası sürülebilecek duruma gelecek. Eğer karışım çok sıvı olursa biraz daha çikolata ekleyebilirsiniz. 

Tabi size bir tavsiye daha.. eğer bu ganaj ile uğraşmak istemezseniz bezelerinizin arasına nutella sürüp hemen afiyetle yiyebilirsiniz :)

Ganaj Sürülmüş Bezeler
Ganajınızı yaparken müzikle keyfinize keyif katabilirsiniz :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder